JOBB JOBB JOBB

Ursäkta ännu en gång för den dåliga uppdateringen. Jag jobbar hela dagarna. Är de inte kvällspass så är det dagpass och då är jag så trött när jag kommer hem att jag bara inte orkar skriva.

Skriver mer imorrn för nu tänkte jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorrn innan tuppen!

Här kommer några bilder på mig och min käresta så länge. TJING












De är den här människan som gör mig lycklig ♥

Dålig uppdatering

Jag vill börjar med att be om ursäkt för min dåliga uppdatering dom senaste dagarna. Jag har ju nämligen börjat jobba, så jag har inte riktigt haft tid, så lat, Nej nej de har jag inte varit!

Mitt nya jobb är hyffsat! Jag trivs lagom bra och jag har några riktigt bra arbetskollergor och dom är nästan i jämnålder. De skiljer några år hit och dit.

Idag bakade jag Kärleksmums/mockarutor , kalla dom vad du vill men dom har visst många namn. Detta uppskattades såklart jätte mycket av både personal och patienter. =)

Imorgon ska jag jobba igen, och denna dag blir det utan intro. Jag har ju haft intro i tre dagar men de två senaste dagarna har jag varit självstämndig ändå eftersom de här jobbet inte är helt nytt för mig.
Det är även midsommar imorrn och då ska vi fira de på jobbet.  Någon föreställning nere i entrén ska de tydligen vara och sen blir det midsommarlunch och till efterrätt , Jordgubbstårta! =D
Vi i personalen ska även få godis hörde jag. hehe
SLutar klockan 16.00 och då ska kvällen tillbringas hemma hos min man tillsammans med hela hans familj. Fullt hus kan man minst sagt säga. Det blir martin mamma, pappa, syster, systers kille och deras två barn. Kanske hans farmor, och kanske hans bror, hans fru och deras lille son. Vi får se! Men mysigt ska de bli. Och ska jag tala om en hemlis? Jag längtar faktiskt mest till att få äta den goda laxen som vi hämtade idag hos min farmor och farfar. Min farfar är nämligen grym på att röka varmrökt lax.

Nu ligger min man och väntar på mig och sänge kallar. Återkommer imorgon! Natti Natti =)

Idag är en dag, då jag är väldigt nervös ...

Hej allesammans!

Jag vill bara börja att säga ett par ord om detta omtalade bröllop. Jag tycker de var fantastiskt fint!
Jag fick mig en tår i ögat här och var och jag fick gåshud under många tillfällen. Det var magiskt!
Daniels tal var så himla vackert att jag blev rörd!
Jaja, nog om bröllopet.

Gårdagen spenderades på minigolfen tillsammans med en massa människor. De skulle först ha varit bara jag, Martin, Sofie och Jimmy men sen hängde Sofies tvillingsyskon Sara & Simon med, och deras bror Andreas och hans tjej. Dessutom ringde jag min syster Nathalie och frågade om hon och hennes kille Fredrik ville vara med också så vi var hela tio personer som spelade =)
Denna gången var det Fredrik som tog hem hela vinsten med endast 45 slag på alla 18 banor, riktigt bra spelat må jag säga.

Efter minigolfen begav vi oss bort mot Big M, ett hamburgerställe. Alla skulle nämligen äta, men jag och Martin hoppade över maten för klockan var ju bara ca 15.00 så istället åt vi thaimat borta på Estö tillsammans i kvällssolen lite senare.

Efter middagen för våran del, så åkte vi till kvantum för att köpa med oss något gott att ha och fika med, för vi skulle nämligen hem till Sofie och Jimmy. Det fick bli en Frödings kladdkaka direkt ur frysdisken och den dög gott och väl, mums så god den var! Verkligen att rekommendera om man inte orkar att ställa sig och göra en om man får oväntat besök =)

Besöket började med att jag nattade Lilleman som var så trött. Ibland vill jag hjälpa till lite så att Sofie och Jimmy får lite avlastning. =)
Sen blev det kortspel och fikade för hela slanten! Vi började med ett kortspel som heter Chille, jag vet inte om jag stavade rätt nu men de uttalas iaf som att chilla, fast chille! hehe
För er som inte vet vad Chille är så kan jag tala om att det är ett kortspel fast inte med en vanlig kortlek utan med en speciell kortlek. De är ganska roligt faktiskt, fast i början är de riktigt klurigt. Vi körde några omgångar och sen bestämde vi oss för att spela Kotten istället. Kotten, tecknet... Säg hur du vill. Men de är same same, but different!

Vi hade en riktigt mysig kväll och spelade fram till klockan var 23.00 då vi åkte hem. En sån mysig kväll får vi ha igen, visst? =)


Idag är en ny dag och jag har inte sovit så mycket. Jag har legat och varit nervös med ont i magen .. För imorrn börjar jag på mitt jobb som jag ska ha under sommaren. Jag är alltid nervös när jag ska börja med något jag inte har gjort på länge och när jag ska jobba med folk jag aldrig har träffat, men de ska nog gå bra ändå får jag hoppas.
Nu ska jag försöka fokusera på vad jag ska hitta på idag istället för att vara nervös och på dagens schema står det att jag ska träffa min vän Alexandra. Vi hade planerat en picknick ute i solen, men vart är solen idag egentligen?? Det kanske blir en fika på något mysigt café istället. Vi ska även hinna med att gå in på mammas jobb och köpa ett blixtlås för jag ska nämligen sy en klänning som Alexandra ska ha på sig på ett bröllop i slutet av juli. En utmaning blire nog, men jag gillar ju att sy så de ska nog gå bra.
Vid två tiden ska jag dra mig till tåget, för då ska jag hänga med Sofie och lilleman till Haninge centrum och kolla lite.
Man kan verkligen säga att jag har en ganska fullspäckad dag =)

Bjuder på en bild på mig och Alexandra, från skolavslutingen i nian.



See you later, alligator!


Historisk Svensk Dag!

Dagen har varit långdragen med massa bröllopstittande på tv =)
Jag har lite ångest över att ha suttit inne hela dagen, men jag tyckte faktiskt det var lite charmigt och spännande. Imorgon är en ny dag och jag får ta igen allt då istället.

Kvällen har bestått av ett besök hemma hos Sofie & Jimmy där vi åt lite hallonpaj som Sofie hade bakat. Den var super god =)

Imorgon blir de kanske lite mini golf eftersom de inte blev något av under dagen.

Nu är det natti natti för våran del, hörs imorrn!

Solig Lördag

Idag tog vi en rejäl sovmorgon och vaknade ungefär halv elva av att någon klippte gräset utanför.

Vädret är super fint och nu sitter vi och väntar på att Sofie och Jimmy ska höra av sig, för vi ska kanske iväg med dom och spela minigolf sen.


Hej så länge =)


Taco-myyys

Just nu sitter jag här, hemma hos våran vän Jocke och är så mätt så att jag känner mig spyfärdig. Vi har nämligen ätit taco till middag, en av mina favoriträtter =D

Har laddat ner den nyaste Wallander filmen, Indrivaren men de är tydligen ingen som vill se den med mig, buhuu! Vad ska jag då hitta på denna fredagskväll? ...
Jag har fått förfrågningar om att hänga med ner till Freja, men de vet jag inte om jag har lust med eftersom vädret inte är någe vidare, Visst man kan väl sitta inne men jag föredrar faktiskt att sitta ute när man ska till Freja för de är mycket mysigare såhär på sommaren...
Jag har även blivit bjuden på fest hos min bonusstoresyrra som fyller 22år på söndag, men de har jag inte heller lust med idag.


På tv visas de inge roliga program, och det är Fredag. =/ De enda som finns att se är antingen Fotboll Fotboll Fotboll, eller något som handlar om Viktoria och Daniel.
Måste bara passa på att säga att jag är så sjukt trött på allt som har med detta kungabröllop att göra. Vart man än går eller vilken kanal man än sätter på så handlar det om bröllopet. Ja, jag vet att det är en stor grej för svensk historia men finns det inte någon som tycker som mig, att det hela har gått lite över styr och är lite för mycket?
Lite roligt är det väl, men hallå ... Att alla bakelser, tallrikar, glas, servetter, tavlor, nyckelringar och choklader.. Ja allt man kan tänka sig ska innehålla en bild med Viktoria och Daniel på, de är Pain in the ass!
Bröllopet är imorrn och då kan man tycka att, äntligen är det över... Men då kommer dom säkert visa repris efter repris!
Jag vet att jag klagar och klagar, och jag har inget emot kungafamiljen egentligen men de här är bara löjligt!





Nu ska jag tjata lite på grabbarna att vi ska hitta på något, för annars somnar jag. Tjingpling och ha en trevlig fredagskväll allesammans =)

Smycken

Här kommer en hel del olika smycken som finns till försäljning
Armband 250:-
Ängelberlock till halsband 150:-


























Ängelberlock till halsband





























Regnig Fredag

Åh typiskt! Vaknar av att de regnar ute =(
Skulle ha hittat på något kul med Sofie idag men hon har jätte ont i magen och ska till sjukan för att få smärtstillande. Martin jobbar till 17.30. Vad ska jag hitta på idag då? Bara sitta inne i min ensamhet och glo? Hm ..
Får försöka komma på något, men vad är frågan. Egentligen skulle jag behöva storstäda här hemma, men de orkar jag inte just nu!

Kanske kan ta mig tiden att lägga upp bilder på alla mina smycken som jag lovade för några dagar sen. De är ju faktiskt dåligt väder och då passar de ju perfekt =)

Nu ska jag göra mig i ordning och äta lite frulle. Hörs senare , Tjingeling!

En runda på stan med lillasyster

Dagen har varit varm, som de har varit dom senaste dagarna, Nu är sommaren äntligen här på riktigt! Men peppar, peppar ta i trä, Hoppas den stannar!
Jag fick skjuts av Martin på cykeln ner till centrum eftersom jag skulle träffa min syster och han skulle jobba på Konsum. Gick in på Tygmans och sa hej till mamma och sen gick jag och min lillasyster Nathalie en rundtur på stan, i affärerna som inte fått något nytt sen igår, hehe!
Sen gick vi ner till hamnen och hälsade på farmor i hamnboden och tog oss även en glass i hettan!

Vi hann även med att gå en sväng på Pernillas Second Hand där vi fyndade några grejer båda två. Jag hittade en jätte söt kofta för 30 riksdaler som var som ny och sen köpte jag även med mig ett par jätte söta hängselbyxskjorts i jeans som min Bästa väns lille son Liam ska få imorrn. =) Han kommer bli så stilig i dom!

Nu på kvällen har jag träffat två vänner som jag åt middag tillsammans med på Al Porto. Efter middagen åkte vi till Coop Forum där vi köpte med oss lite choklad och glass och sen satte vi oss och snackade i någon timme för att sedan åka vidare en sväng runt ringvägen och snacka ännu mer ...
De känns lite som att man svullar en hel del när man träffar alla vänner och tar en glass hit och dit, men då ska jag bannemej tala om att jag faktiskt åt en sallad till middag, INGEN pizza. =) Och sist vi var på Al Porto, då åt jag minnsann också en sallad.

Nu ska jag se två avsnitt av unga mödrar som jag har missat och sen ska jag ta en dusch och gå och lägga mig. Imorrn står det på schemat att jag ska träffa Sofie och Liam, och då hoppas jag på bra väder.

Godnatt alla vänner =)



Orättvist!

Godmorron allesammans =)

Känner just nu att jag måste prata av mig lite. Det finns nämligen en grej som stör mig så JÄVLA mycket, och de är de här med löner inom olika yrken.
Martin ska den här sommaren jobba på konsum och nu i morse när han kom hem med sitt anställningsbevis stog de att han ska tjäna 117kr i timmen! Jag höll på att tappa hakan, för han är liksom inte utbildad affärsbiträde. Visst, han har jobbat på konsum tre sommrar i rad nu och jobbat endel på Lidl tidigare också men ändå.
Och sen tar vi mig, jag är utbildad undersköterska, och ska den här sommaren jobba på Nynäshamns sjukhus och ha ett stort ansvar för sjuka människor och dessutom ha deligering vilket innebär att jag ska ha ansvar för att dela ut mediciner och sånt och jag ska ha 113kr i timmen.

Både jag och Martin kommer jobba kvällspass och inom vården får man nästan ingen OB alls när man jobbar, de är ungefär kanske 5kr extra i timmen, Men på konsum, där kommer man minnsann få dubbelt upp!
Jag tycker att de här är så jävla orättvist!
Varför ska ett affärsbiträde som bara sitter på sitt feta arsle få tjäna 234kr i timmen med OB och jag som verkligen sliter med människor som är sjuka och har ett jäkla ansvar bara få tjäna 118kr i timmen med OB ?!

Visst, jag vet att det kanske är jätte jobbigt att sitta i kassan en hel dag och bli stel, och jag vet även att det finns risker med att jobba i kassan kvällstider och så, men jag som lyfter tunga lyft och har ansvaret att ge mediciner vid vissa tidpunkter för att en människa inte ska dö eller bli ännu mer sjuk, Borde inte jag få mer i OB?


Sådär ja, nu har jag fått skriva ut mina funderingar. Vad dagen har att erbjuda mig har jag ingen aning om. Det kanske blir en tripp ner till Farmor i hennes lilla hamnbod, vem vet ? =)

Tjingeling

Kvällsfika

Kom hem för en halvtimme sen, då jag har varit hemma hos min kära vän Elin på kvällsfika och även kollat på hennes fina lägenhet. Jätte mysigt hade hon de och vi hade de så trevligt. Det var ett bra tag sen vi umgicks så de var roligt att få prata av sig lite och dricka te som vi så ofta gjorde förut. =)

Har lite huvudvärk nu så jag tänkte stänga av för idag och gå och sussa. Tjingeling!

Soooliga sommardag

Kom precis hem från hamnen, efter att ha avnjutit en glass med Sofia =) De är alltid lika roligt när man träffar vänner man inte sett på länge och de är så spännande att sitta och snacka igenom tiden som gått.
Vi konstaterade att det var ett helt år sen vi satt tillsammans och käkade glass sist, tänk vad tiden går fort!

Dessutom är det helt sjukt varmt ute idag också, jag tror jag smäller av. Egentligen ska jag inte klaga eftersom de är de här jag har gått och väntat på i ett år nu, men va fan ... Man smäller verkligen av!

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen tänkte jag nog beställa hem lite thaimat till mig och Martin =)




Fina onsdag

Idag är det onsdag och toppen väder i Nynäshamn, vilket innebär en glass i hamnen, såklart =)
Martin är sjuk fortfarande och orkar inte ta sig någonstans så istället tar jag sällskap av min vän Sofia som jag inte har träffat på länge. Trevligt ska de bli!

Jag har fortfarande inte lagt upp bilder på mina smycken än, och de ber jag om ursäkt för. Men jag känner att jag inte riktigt har haft tid till de, eftersom vädret är så fint hela dagarna. Jag tror jag väntar med de tills de kommer en riktigt ruskig och regnig dag istället.


Tror jag ska bege mig hemåt till min kära mamma ikväll också, de var rätt länge sen jag var där nu... Saknar henne!

Ska även passa på att säga ett Stort Grattis till min systers kille Fredrik som fyller 19år idag =) GRATTIS, och hoppas att din dag blir jätte bra.





En runda på stan

Träffade Sofie och lilleman nere på stan vid halv tolv tiden. Sedan mötte vi på några släktingar till henne som vi åt lunch tillsammans med, ute i solen/molnen. Super mysigt!

Efter lunchen var vi tvungna att dra åt hem till Sofie för att rasta hennes busiga jycke och sen drog vi oss tillbaka ner till centrum för att gå lite i lung och ro och kolla i affärerna, (utbudet är ju så stort i nynäshamn, NOT!)

Innan vi begav oss hemåt så gick jag in på Bellis och köpte en fin röd ros till min sjukling till man. Fick beröm av min svärmor att jag var romantisk, vilken tur! Martin blev jätte glad, men förstod inte att blomman var till honom när jag gav den, =) hehe, Killar alltså! Dom förstår sig bannemej inte på de här med lite vardagsromantik.

Just nu sitter jag och håller Martin sällskap medan han sitter och glor på en utav alla tusen olika VM fotbollsmatcher som spelas. Brasilien-Nordkorea är de som spelar och jag tycker ju inte att det är särskilt intressant överhuvudtaget... Jag förstår inte riktigt charmen med fotbolls VM när Sverige inte ens är med och spelar? Någon som håller med mig?..
Kan iaf erkänna att jag blev mycket rörd i början av matchen, när lagens nationalsånger spelades. Det var nämligen flera i Nordkoreas lag som stog där och grät för fullt, och för er som vet vilka förhållanden dom lever i, i Nordkorea så förstår ni vad jag menar. Fatta, vilken frihet att FÅ åka iväg och spela VM utanför sitt eget land. Att bara få komma iväg och se något nytt! Jag förstår verkligen glädjen hos dessa människor just idag.

Undra vad morgondagen har att erbjuda, ?
Nu ska jag kolla några avsnitt på unga mödrar som jag har missat, Ha en trevlig kväll. =)

En kär återträff

Min dag har varit toppen bra. Tillbringade ju den tillsammans med mina två tjejkompisar. =)

För att förgylla våran dag till max åkte vi till Kvantum för att handla lite grejer att smaska på. Det blev kycklingsallad och cola och till efterrätt fick de bli vaniljglass tillsammans med blåbär och färska sommarmogna jordgubbar. Åh så gott de blev!

Dagen blev längre än jag förväntat mig och den gick åt till att äta, snacka massa gamla minnen, äta lite till och gulla med världens goaste bebis. Fick nästan en chock när jag såg att klockan var över 18.00, eftersom jag inte hade tänkt på att jag faktiskt hade en mobil med klocka på, hehe.

Kom hem till min sjuka man vid 20.00 tiden och sen dess har vi bara legat i soffan och degat, kollat lite på Norska Hollywood Fruar, knaprat halstabletter och nässpray. Att den här nedrans förkylningen aldrig kan ge sig!


Now, it´s time to sleep! ♥


Måndag

Godmorron

Klockan är nu 11.12 och jag vaknade för ungefär 45minuter sen.

Idag ska jag träffa min kära vän Sofie och hennes mysiga lilla son Liam men vi ska även träffa våran gemensamma vän Hanna idag. De ska bli riktigt kul! , Klockan 13.00 ska vi ses och de blir väl någon lunch och lite fika tillsammans.

I eftermiddag ska jag försöka slänga upp lite bilder på mina smycken som jag har tänkt att jag ska göra i flera dagar nu, men jag har aldrig den orken att sätta igång. Men idag har jag bestämt mig för att ta kig i kragen och göra de, så håll utkik. =)

Ha en bra dag i solen/regnet, (man vet ju aldrig med svensk sommar)!

Chill Söndag

Idag, eller ja, gårdagen har varit jätte mysig.
Dagen började med en glass i hamnen tillsammans med en vän och sen tog vi en runda på minigolfbanan. Dock förlorade jag denna gång med 4 ynkans poäng, men jag kanske får skylla på min förkylning, eller?
Hälsade även på min farmor i hennes hamnbod och sen blev jag upphämtad av martin och några vänner och vi åkte vidare mot Al Porto för lite sen lunch samt en liten titt på en av alla tusen VM matcher.
Efter lunchen drog vi vidare hem till en av våra vänner och spelade lite Guitar Hero och fikade och nu på kvällskvisten har vi hunnit med både bingolotto med min syster och hennes kille och även flera timmars kortspel ute på uteplatsen. Hur mysigt som helst =)

Imorgon/senare idag står de på mitt schema att jag ska hem till min bästa vän för vi ska nämligen träffa en annan gammal vän som vi inte har träffat på åratal så de ser jag verkligen fram emot. Får se vad mer för skoj vi hittar på. Nu blir de sängen för min del, för nu är jag trött. Natti Natti!

Kärlek



♥Du gör mig lycklig♥

Mysig Fredag

Nu har jag och Martin precis kommit hem från Sofie & Jimmy som vi har tillbringat kvällen hos.
Vi åt en mysig middag och hade de allmänt trevligt, (som alltid)!

Nu blire en dusch och sen kanske en film, någon som har något filmförslag? =)


Välkommen till min värld!

Den här bloggen kommer att handla om min smyckestillverkning, men också om min vardag i Jönköping.
Sommaren spenderar jag dock i Nynäshamn med nära och kära.

Smyckena jag tillverkar kommer att finnas till försäljning, och man kan beställa efter eget önskemål och smak.
Bilder på exempel kommer att komma upp inom kort.
Är du intresserad, skicka ett mejl eller kommentera inlägget.

Min e-mail är [email protected]

ENJOY!


RSS 2.0
Design by: