Tävling

Det finns en tjej som har en blogg som jag följer dagligen. Hon har nu en tävling som man kan vara med och tävla i. Gå in på hennes blogg via den här länken:


http://www.alltforforaldrar.se/denize/2010/september/tavling-dress-design-of-sweden.html?_tmp=36e474a924ba70baff6778ad5349212337aad644

Hemligt uppdrag ...

God helg allesammans.

Det är lördag och det innebär Torghandel i Jönköping igen =) När vi vaknade och kollade ut genom fönstret imorse var de smockat med människor. Någon torghandel blev det inte för våran del för vi hade ett annat viktigt ärende att utföra. Vad de är tänker jag inte kläcka ur mig nu inte, de får ni vänta med och se inom en snar framtid. Efter vårat ärende så var jag helt slut i kroppen på grund av sjukdom men vi bestämde oss för att ta en liten promenad ner på stan för att jag skulle få lite friskluft i mig eftersom jag har legat inne i några dagar nu. När vi kom ner mot stan så blev vi helt chockade för där var de folk överallt! Här i Jönköping är dom minst sagt dåliga med att informera om det händer något i stan på helgerna. Men iallafall, det var live musik på en stor scen som dom hade byggt upp, godisstånd, sockervaddsstånd, leksaker och allt möjligt. Alla butiker hade dessutom ställt ut bord utanför vadera butik med massa kläder och skor och diverse andra saker på super bra priser för att rea ut en massa gammalt för att få in de nya, men eftersom det var så satans mycket folk så orkade vi inte stå och trängas och rota i alla dessa miljontals högar av grejer så vi sprang in på endast tre affärer istället, Stadium, Intersport och Kicks. Det var inte direkt mindre folk inne i butikerna så det blev snabba visiter idag. Jag hade aldrig kunnat tro att hela jönköping kunde vistas på stan samtidigt för de var precis vad alla gjorde. Vi fick iallafall med oss ett par inomhus fotbollsskor till Martin och en Mascara och en prafym till mig. Efter de begav vi oss bort mot vår favoritpizzeria Prima där Martin tog en pizza och jag var duktig som vanligt och tog en god och fräsch sallad.
Efter maten fick jag för mig att jag skulle sätta mig och sy när jag kommer hem och ville därför springa in på typ den enda tygbutiken som finns här i Jönköping, men då var den såklart stängd vilket gjorde mig besviken. Sen kom jag på att, just fan, torghandeln har ju tyger till bra pris så då skyndade vi oss dit för att se om vi hann innan dom hade städat undan allt men såklart så var ju allt bortplockat när vi kom dit så idag fick de inte bli något tyg.
Lite besviken blev jag allt, men jag kom sen på att jag kanske har lite tyg i några påsar nere i källaren så direkt när vi kom hem sprang jag ner dit för att hämta upp min nya fina symaskin och tygerna som fanns så idag blir det lite systuga i sjukstugan här hemma.
Min symaskin är sååå snygg, jag måste bara säga de! Här kommer en bild på den =) Och för er som ser lite halvtaskigt så kan jag passa på att berätta att den är ljusgrön! Sån grön som du gillar mormor!!!

 

Nu ska jag sätta igång och sy en tunika eller något kul, bilder kommer upp sen. Ha en bra lördag alla vänner och släktingar!






Höst sjukling ..

Hej hopp alla glada, friska, pigga ...

Här är jag, hemma och är sjuk. Eftersom dom på mitt jobb är sjuka så har jag ju såklart åkt på samma skit så idag blir det doktorn för min del för jag har nog fått bihåleinflammation. Sprängande huvudvärk är vad jag har att tass med varje dag! Jag ville ju så gärna jobba idag ju =(
De får helt enkelt bli en helg full med vila så att jag orkar jobba nästa vecka. Hoppas att alla ni som läser är pigga och friska iallafall.

Nu blir de en kopp te , tjing tjing så länge

Allt & Inget

Tjing Tjing =)

Brist på saker att skriva om den senaste tiden, Svar ja! Men jag kan ju berätta att jag har jobbat en del och att jag trivs SUPER. Vi har även hunnit med en äkta Smålands marknad förra helgen med Emil i Lönneberga touch. Dessutom ett besök av min kära mamma och en hel del sevärdheter här i Jönköping nu i helgen.

Solen skiner här nere i Sveriges Jerusalem, så idag vid lunchtid kom Martin hem och kidnappade mig och så begav vi oss ut i solen, bort till Hemköp, gjorde vår egen sallad och gick och satte oss nere vid kanalen och smaskade.
(Pssst, Vill bara passa på att Hemköp, iallafall här nere har en egen salladsdisk där man kan plocka ihop en egen sallad. Kostar 9.90kr/hg och de var väldigt fräscht och gott så där blire sallad flera gånger minnsann).

Det blev även lite fotograferande eftersom jag har fotonojja när man är ute och gör något speciellt så här mina vänner, får ni några smakprov på både Marknaden, bilder från idag och bilder från i helgen. =)





































































Jag är med i en tävling

Hej alla glada, spralliga, ledsna, trötta .. Ja whatever!

Uppdateringen har inte varit vidare bra på senaste tiden, jag vet. Men jag ska uppdatera er lite om hur mina dagar har sett ut imorrn för då är jag nämligen ledig.
Men iaf, jag vill bara tala om att jag är med och tävlar om att få bli resereporter och om ni också vill vara med och tävla kan ni gå in på den här sidan:
http://www.solresor.se/resa-till/Tema/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/

De du behöver göra är att välja ditt drömresemål och skriva motivering till varför just du ska få åka. Gå in på hemsidan och läs mer.
Mitt drömresemål som jag har valt är iaf Kenya/Tanzania. Dels för att jag alltid har velat åka till något lite udda land, dit inte allt för många svenskar reser, men också för att få uppleva ett riktigt safari och se alla häftiga djur som finns, som man annars bara ser i filmer. Lejonkungen IRL skulle vara så cooolt!

http://www.solresor.se/resa-till/Tema/Solresor-Rundresor/Kenya--Tanzania/Tanzania-safari-1011/

Uppesittarnatt = Förstörd Denise

Hej alla pigga och glada !

Pigg och glad är precis vad jag inte är idag. Ska nämligen jobba natt i natt för att se hur de är och för att lära mig uti fall att jag måste hoppa in om någon skulle bli sjuk av nattpersonalen, och just därför så har jag varit tvungen att försöka ställa om mitt dygn vilket inte har varit det lättaste för en tröttmössa som mig. Jag tvingade mig själv att sova så länge som möjligt igår för att kunna sitta uppe hur länge som möjligt igår kväll/natt. Efter att ha sysselsatt mig med att sitta vid datorn, ritat, städat och storhandlat så kom jag på en grej som jag kunde sysselsätta mig med istället i ett par timmar. Mina målaargrejer, alltså oljefärger och målardukar sprang jag ner till förrådet för att hämta. Och när jag väl var nere i förrådet så passade jag på att plocka i ordning där med.
När jag var klar nere i förrådet och kom upp i lägenheten igen så började jag klura på vad jag skulle kunna måla för snygg tavla att hänga upp här någonstans ... Jag tänkte en stund men min fantasi fanns inte! Jag blev lite irriterad på mig själv och började istället flumskissa med en blyertspenna vilket resulterade i att jag blev mer arg på mig själv. Till slut hällde jag upp oljefärg i olika gröna nyanser och lite vitt och började måla. Lite blommigt mönster fick de bli, får se hur de slutar. =)
Efter att ha målat i några timmar så kollade jag lite på tv men de var ju alldeles för sövande så jag ställde mig upp, och vinglade lite fram och tillbaka av trötthet och bestämde mig sedan för att jag skulle börja storstäda.
Jag höll mig iallafall vaken till klockan var 04.10 då jag inte orkade mer utan hoppade i säng. Och som alltid, när man har varit sådär trött att ögonen bara slocknar när man sitter framför tv:n, så blir man klarpigg/övertrött när man ska lägga sig. Och så var de precis inatt också! Jag låg vaken en stund men sen somnade jag efter en halvtimma kanske.
Idag är jag dock väldigt seg och känner mig hängig. Har åkt på en förkylning, eftersom jag jobbar med små barn som snorar. Jag hoppas att jag kan hålla mig vaken i natt! =O

Nu på eftermiddagen har jag gjort lite mer nytta än nöje. Jag har gjort en MEGA köttfärssås på 1200gram köttfärs och massa annat gott, så nu har vi mat för ett helt kompani =D God blev den mé!

Jag sitter just nu i min mysiga morgonrock men hade strax tänkt göra i ordning mig lite, för sen väntar en fika på Coffehouse med min man innan jag ska bege mig mot jobbet.

Ha en toppenfredag med massa fredagsmys, TJING

Barnflicka today!

Tjollahopp alla glada =)

Idag har min dag varit full av lek och bus, jag var ju som sagt barnflicka till tvilligarna på eftermiddagen. Jätte mysigt var de, och fler sådana dagar väntar mig. Nu har jag precis lagat den senaste middagen ever, till mig och min man. Kyckling filé med pasta och vitlökssås fick det bli =) MUMS
Just ja, vi har även hunnit med att träffa Martins killgäng ikväll och sett på idol, Riktigt trevligt.

Natti Natti =)

Typiskt mig ...

JA, jag vet. Det är så typiskt mig att glömma bort att skriva när jag har jobbat. Jag erkänner att jag är en slarver sometimes. Jag ska försöka bättra mig, jag lovar!

Jag har iallafall blivit en arbetande kvinna som numera har två jobb att sköta om. Det ena är som personlig assistent och det andra är som barnflicka. Jag vet inte om jag har sagt att jag har två jobb förut, men i så fall får de här bli en repris på de. Idag har jag jobbat 15-21.30 som personlig assistent. Jag måste bara berätta att jag trivs så himla bra där. De är så mysigt att sitta och kolla på alla Astrid Lindgren filmerna igen, som man gjorde 24/7 när man var liten =)
Imorrn är jag egentligen ledig men då ska jag istället ägna min tid åt mitt jobb som barnflicka till de små söta 1 åriga tvilingarna jag har klockan 15-18. De ser jag jätte mycket fram emot. =)

Nu väntar en snabb dusch och sen ropar John Blund på mig, Godnatt !



Någon dator kunnig läsare?

Klantig som jag är så har jag spillt juice över min dator och nu när jag trycker ner vissa knappar så klibbar dom fast. Hade jag haft ett vanligt tangentbort så hade jag ju lika gärna kunnat köpa ett nytt men nu är mitt problem att jag har en liten bärbar dator och jag har ingen aning om hur jag ska få bort de här kladdet!!!?
Kan man plocka bort tangenterna och torka bort kladdet, eller går de inte att göra så på en liten bärbar?
Jag blir GALEN!
Vad ska jag göra? För jag vill ju absolut inte köpa en helt ny då den här bara är ett år gammal, och jag vill ju liksom inte pilla på den själv så att jag råkar ha sönder något med min klantighet ...
Några heta tips?!

Nog om datorn ... Min dag har varit slapp men väldigt avslappnande. Var ju som sagt på bio, den nya filmen I rymden finns inga känslor. En film som jag starkt rekommenderar. Den var både rolig, lite sorglig och gullig på samma gång. Absolut värd att se! Jag ger den betyg ♥♥♥♥, fyra hjärtan av fem möjliga, haha ! =)

Just nu sitter jag och rensar min dator på massa skit. Har så himla mycket bilder så nu förs allt över till min externa hårddisk istället, så slipper allt ligga i datorn och ta plats.
Om en halvtimme så ska jag nog se en film eller nått =)

Ha en bra kväll alla goa människor =)


Soliga söndag

Godmorgon alla glada och pigga!
Idag vaknade jag väldigt sent och är inte av den piggaste typen, och allt detta på grund av våran kära granne som är en riktigt partypingla. Han partar loss varenda helg och dessutom ibland på veckodagarna. Jag förstår bannemej inte hur han orkar?!..
När jag gick och la mig i natt så var de så himla lungt och tyst i huset för en gångs skull, Och jag somnade på två sekunder. Men sen, några timmar senare, vad händer inte då???! Joo, våran granne kommer hem och har efterfest och skruvar upp sin volym till max så att våra väggar skakar och min glas klocka på väggen håller på att ramla i golvet! Jag blev inte glad för fem öre och låg och svor en bra stund och tänkte att han har tio minuter på sig och har han inte skruvat ner volymen då så går vi antingen över och säger till eller så ringer vi till vakterna som det står att man ska ringa.
Efter tio minuter var volymen fortfarande på max så Martin gick över och sa till honom att sänka och han lyssnade faktiskt! WOHOO . Lugn och ro tänkte jag och försökte somna om vilket tog en bra stund eftersom musiken fortfarande hördes. Och när jag precis har somnat så gott igen så hör jag hur volymen skruvas upp på max igen!!! Jag var inte direkt en glad Denise i natt kan man säga!!!

Men men, en skön sovmorgon fick vi iallafall och nu sitter jag här och ska göra mig en kopp te för min onda hals. Tror minnsann att jag har blivit smittat av min lilla tjej och hennes syster när jag har jobbat. =/ Barnbaciller är inte att leka med.

Jag ska även försöka klippa Martins långa hår eftersom han börjar lika en mon chi chi och sen ska vi på bio i eftermiddag. I rymden finns inga känslor ska vi se. Hoppas att den är lika br aoch rolig som den verkar vara på reklamen.



Och just ja, när jag ändå sitter här och skriver så ska jag passa på att önska min käresta vän Sofie och hennes Jimmy och deras lille son all lycka till på dopet idag som jag inte kan vara med på. Hoppas att allt blir jätte lyckat och att ni får toppenfint väder. Hoppas också att Liam passar i dopklänningen som jag sydde.
Grattis lille sötnosen Liam på din dopdag



Ut i solen med er, alla glada för de ska jag =) TJING

Min kära lägenhet <3












































































Skinande sol i Jerusalem

Goddag alla glada !
Det är lördag och skinande sol här nere i Jerusalem och eftersom att det är lördag innebär det Torghandel här utanför mitt köksfönster =) Torghandel är det samma som marknad, men eftersom vi bor i småland så heter det så fint, Torghandel!

Egentligen skulle jag ha umgåtts med Martin idag, men nu blev det ändrade planer ... Istället ska jag umgås med min dalatjej Sofia och vad vi ska hitta på är .... SHOPPING & IKEA! Wohoooo
Hela sommaren har jag längtat efter att kunna sätta mig på bussen i tio minuter och vara framme vid Ikeas entré och idag gäller det. Jag har inte sådär jätte stort behov att köpa massa grejer till lägenheten, men de jag är ute efter idag är två korgar som jag kan ställa på hatthyllan och ha alla vantar, halsdukar och mössor i. Men som alla säkert vet, så kommer man aldrig hem med bara de man har bestämt sig för att köpa, utan man kommer alltid hem med en massa annat också! Kassarna kommer säkert vara lite sådär halvfulla när min dag är slut. Jag ÄLSKAR Ikea =D
just ja, lite värmeljus skulle jag också behöva köpa. Jaa , ni ser ju. Jag kommer inte komma hem tomhänt iallafall.

Nee, nu måste jag ta mig i kragen och göra mig i ordning för om tio minuter kommer bussen. Ha en toppenbra lördag alla nära och kära. Tjing! =D



Fredagsmys at work!

Fredag innebär för mig, FREDAGSMYS! Och det är precis vad jag har haft =) Jag vet att vissa av er ser Fredagsmys som chips och film i soffan men för mig har det inte varit så, Nejdå! Jag har tillbringat min fredag på jobbet tillsammans med min uderbara lilla tjej och hennes syster. Tillsammans har vi pysslat och gjort kort och snygga teckningar, läst en rolig bok, kollat på Små Einsteins (en tecknad barnfilm), friserat varandra och gjort urcoola frisyrer men tusentals toffsar och lekt med dockor. Och jag kan ju bara passa på att tala om hur jäkla snygg jag är i mitt hår! Ohh ja, jag är super sexig! =D Jag fick ju absolut inte ta ur alla dessa tusentals toffsar i alla regnbågens färger när jag skulle hem heller, ABSOLUT INTE, för jag skulle minnsann åka med de på tåget hem för att sedan skryta och visa upp mig hemma för Martin. HAHAH För mig är de mina kommande fredagars Fredagsmys =)
Jag gillar de skarpt måste jag säga! Jag säger de åter igen, Jag har hittat det perfekta Denise jobbet =)

För dig som skrev en kommentar på mitt tidigare inlägg (jag vet vem du är) så kan jag tala om att jag startade den här bloggen för att jag skulle ha den till för att lägga upp bilder på mina egen tillverkade smycken, eftersom jag är så URKASS på de här med att starta en egen hemsida. De här var egentligen mitt prov för att se om jag skulle klara av en egen blogg först innan jag startar en egen hemsida. =) Får se om det kanske blir en egen hemsida någon gång i framtiden, men nu för tillfället så räcker bloggen gott och väl. Där har du svaret! Om du är nyfiken på mina smycken så finns det faktiskt en länk på höger sida som heter smycken, klicka där så kan du kolla på grejerna vettja =) Egentligen kanske jag borde byta namn i bloggen, inte vet jag? För den handlar ju som sagt inte bara om smycken och diverse pyssel utan även om mitt liv och min vardag.

Jag har iallafall precis kommit hem och sitter just nu och funderar på vad jag ska hitta på resten av kvällen. Egentligen skulle de ha blivit utgång på Akademien ikväll men det blev inget av de för de var stängt idag. Men i och för sig så är de helt förståeligt med tanke på att dom har haft inspark och öppet på Akademien i ungefär tio dagar nu. VILA VILA VILA !
Jag ska bannemej lägga mig i soffan och se på sex and the city 2, Jag bara älskar den filmen!!!

Ha en trevlig Fredag alla kära människor =)

Sommaren är kort, det mesta regnar bort ...


Efter en väldigt kort och förbirullande sommar hemma i Nynäshamn i 3 månader så har vi kommit tillbaka till Jönkan i Tisdags.
Anledningen till att det inte har blivit något bloggande för min del i sommar är främst för att jag har jobbat som en dåre men också för att jag, under mina få lediga dagar har velat umgås med mina vänner och familj istället för att sitta vid datorn.

Som sagt, sommaren är väldigt kort, eller de känns som de iallafall .. Och mycket av den har regnat bort som ALWAYS, och som så typiskt alltid ska hända så har det varit finast väder just när jag har varit inne i hettan på ett äckligt sjukhus och jobbat och inte när jag har varit ledig ... Nejdå, för då har det regnat! Undra om den människan som gjorde mitt schema innan sommaren var någon slags spåtant som kunde se in i min framtid att jag minnsann inte skulle få någon sol på mig alls ??..
Jag är alltså helt likblek och det ser ut som om jag skulle ha gått i en (burka =/ ?) hela sommaren!

Men men, jag ska inte klaga mer  ... Jag har iallafall tjänat pengar och haft en veckas semster tillsammans med min underbara sambo Martin. Den spenderades på Gotland under medeltidsveckan, och för er som inte vet de så var det min FÖRSTA gång någonsin på Gotland. =O Veckan där var jätte mysig och vi gjorde både de ena och det andra för att hinna med så mycket som möjligt.

Åter till dagens datum. Idag är det alltså den 2 september , Eller oj ... Jag såg att klockan visst hade rullat förbi 00.00 för en halvtimme sen så det är alltså den 3 september nu.
Och för er som tror att jag går i skolan och ska fortsätta plugga på den SUPERTRÅKIGA OCH SEGA sjuksköterskeutbildningen så har ni WRONG WRONG WRONG! Joo, för jag ska faktiskt jobba och började redan dagen efter att vi kom hem, 1 september.
Mitt nya och helt riktiga jobb som fast antsälld är som personlig assistent till en liten flicka och jag trivs redan som fisken i vattnet. =) (inte för att mina andra jobb har varit på låtsas, men de här är mitt första riktiga fasta jobb som inte är en timvikarie tjänst)
Jag tror att jag kanske har hittat det rätta Denise jobbet.
Lek, bak, singstar sjungande, pysslande och en massa massa annat roligt kommer vi att hitta på om dagarna =)

En till sak jag kan passa på att berätta när jag ändå sitter här är att jag har stor röjt i lägenheten och det känns som att flytta in på nytt fast att vi faktiskt har bott här i över ett år nu. Jag har rensat ut massa nya och halvnya kläder i min garderob och sen har jag tagit bort vissa möbler och satt dit något nytt så nu är allt skinande rent och snyggt och jag trivs riktigt bra. Det enda som bekymrar mig just nu är vart jag ska göra av alla kläder som jag inte kommer använda och som jag inte vill ha längre? För vad jag vet så finns det ingen bra second hand butik i Jönköping dit man kan lämna sina kläder ... Inte heller finns det någon Pernillas kläder som det finns i Nynäshamn ... Hmm !
De där får jag ta och klura på ett tag till ...
Bilder på lägenheten kan jag lägga upp imorrn för er som är nyfikna på hur vi bor. =)

Nu blir det duscha för hela slanten och sen ska vi krypa ner i den nybäddade sängen och sleepa för imorn väntar ett besök på A6 köpcenter på dagen och sen är det ett jobbpass från klockan 15-21.30.

Godnatt alla när och kära! PUSS



RSS 2.0
Design by: